Seremban Maya mengalu-alukan penglibatan anda. Jika anda berminat untuk menyumbangkan sebarang maklumat terkini, atau muncul di vlog Seremban Maya sebagai tetamu undangan, jangan segan untuk hubungi kami. Hubungi kami terus melalui ruangan komen dan ruangan chat yang disediakan.

Rabu, Ogos 31, 2011

Senarai blogger Seremban

Cara-cara mendaftar:
1. Follow blog Seremban Maya ini.
2. Tinggalkan link ke blog anda di ruangan komen.
3. Nyatakan lokasi anda di Seremban secara umum (tempat tinggal, tempat kerja atau tempat belajar).

Syarat-syarat:
1. Terbuka kepada warga Seremban tak kira sama ada menetap di Seremban atau di luar Seremban.
2. Terbuka kepada mereka yang bermastautin dan bermukim di Seremban walaupun untuk sementara atau tidak tetap (urusan kerja, pelajar, dan sebagainya).
3. Mereka yang berada dalam daerah Nilai juga boleh menyertai (sebab tak lama lagi akan bergabung dengan Seremban).


Senarai blogger Seremban (disusun mengikut abjad):

http://aderberani.blogspot.com
http://ajikhahaha.blogspot.com
http://akuskizo.blogspot.com
http://ayie-fikri.blogspot.com
http://cthoney.blogspot.com
http://edyramanov.blogspot.com
http://eleventx.blogspot.com
http://fashah84.blogspot.com
http://hitamelekit.blogspot.com
http://iniblogharney.blogspot.com
http://innzninety.blogspot.com
http://jaimyaz.blogspot.com
http://jambatanbesi.blogspot.com
http://jokegurl.blogspot.com
http://karimmj.blogspot.com
http://kampongkitchen.com
http://khalisphotography.blogspot.com
http://kikocantex.blogspot.com
http://kodokcorner.blogspot.com
http://kojie.blogspot.com
http://www.lagendamahsuri.com
http://makakukteakuhensem.blogspot.com
http://www.miraedora.com
http://monsterbunney.blogspot.com
http://mywifenkids.blogspot.com
http://nsdaily.blogspot.com
http://payabesarpedas.blogspot.com
http://pena-cik-ila.blogspot.com
http://www.puterikasih.com
http://www.rerameungu.com
http://semanismulut.blogspot.com
http://simplecutebeautiful.blogspot.com
http://shafiqzainal.blogspot.com
http://syazberry.blogspot.com
http://theaniqin.blogspot.com
http://woghihden.blogspot.com

76 comments:

q i berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

http//makakukteakuhensem.blogspot.com/
lokasi tempat tinggal di kampung sentosa, paroi..

Rama2Ungu berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

http://rerame-ungu.blogspot.com

tempat tinggal: seblah kampung Jijan
tempat kerja: Nilai

originally mmg orang semban...:)

fashah84 berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

http://fashah84.blogspot.com

tinggal di seremban 2.keje under JAINS..

❦ CuTe MuMmY FaRa ❦ berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

http://simplecutebeautiful.blogspot.com

originally orang seremban dan menetap diseremban, bekerja di KLIA.

Salam perkenalan..

ct N honey berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

http://cthoney.blogspot.com/
sekarang menetap tetap di senawang,seremban.
semoga dpt berkenalan dengan lebih ramai lagi org nogori....

lagenda berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Http://www.lagendamahsuri.com
Tempat tinggal mak di pahang tp sangat dekat dengan seremban ni (lbh kurang 80-100km) la

Tapi every wiken pi study kat University di Seremban. Aci kan?? Valid x??

P/s: Pada kwn2, jemput join majlis Gathering mak nanti 8 mei 2011 di OWT Terminal 2, Seremban ye

Gen Fujita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@q i @Rama2Ungu @fashah84 @❦ CuTe MuMmY FaRa ❦ @ct N honey @lagenda

Updated. Terima kasih atas penyertaan.

Mizz Karen berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

seronok tengok dah ada yang mula berkumpul :D

Luna Chempaka berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

http://monsterbunney.blogspot.com/

lokasi: bukit temiang (tmpat tnggal)

dh nk masuk thn ke-4 kat sini

Gen Fujita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Luna Chempaka
Updated. Terima kasih atas penyertaan.

Abd Karim MJ berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Assalam...

http://karimmj.blogspot.com

Asal johor kerja di seremban dah 13 tahun...

a.k.k rakan skongkol MAK untuk Gath Mei 2011...

Layanzzz ajer

Gen Fujita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Abd Karim MJ
Waalaikumussalam. Updated. Terima kasih atas penyertaan.

Edy Ramanov berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

assalmualaikum.

http://edyramanov.blogspot.com/

lahir di Kuala Lumpur tetapi keluarga sekarang menetap di Senawang.

Gen Fujita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Edy Ramanov
Updated. Terima kasih atas penyertaan.

mohdhaziqhanif berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

http://ajikhahaha.blogspot.com/

lahir dan menetap di seremban :)

Gen Fujita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@mohdhaziqhanif
Updated. Terima kasih atas penyertaan.

Irwan berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Amenderla nak kena bagitau baru nak taruk...cam orang lain plakk

akuskizo.blogspot.com
payabesarpedas.blogspot.com
mywifenkids.blogspot.com
hitamelekit.blogspot.com
aderberani.blogspot.com

Gen Fujita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Irwan
Ada sebab kenapa kitorang buat macam ni. The thing is, style verification macam ni jangan disamakan dengan orang lain yang buat bloglist.

Pertama, senarai ni adalah eksklusif untuk menyenaraikan blogger warga Seremban, yang mana mereka mengakui sendiri yang mereka adalah warga Seremban. Kita tak nak nanti ada orang yang tak ada kaitan langsung, kemudian terus mengaku ada kaitan, sebab nanti menyesakkan database.

Kedua, kenapa buat macam tu, sebab nanti senang kalau sesama warga Seremban mencari warga Seremban yang lain. Mana tau nak buat aktiviti di Seremban, gathering, etc. Jadi tak adalah nak tercari-cari sampai orang lain yang mungkin tak dapat datang sebab terlalu jauh.

Ketiga, senarai ini bukan senarai blogwalking atau senarai follower. Ia cuma senarai blogger yang mengakui sebagai warga Seremban seperti yang telah dimaktubkan dalam syarat. Untuk komuniti dalam seluruh blogosphere, kitorang tak ada sebarang kriteria pun untuk follow atau blogwalking dan sebagainya, tu ikut budi bicara dan kelapangan admin. :)

Semoga persoalan tersebut dah terjawab. :)

Updated. Thanks kerana menyertai. :) Bila nak buat filem ni weh. Ha ha...

~miSS iLa~ berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

http://pena-cik-ila.blogspot.com

tinggal kat tmn college height , sikamat (:

study kat ums,labuan .

Gen Fujita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@~miSS iLa~
Updated. Thanks atas penyertaan.

kojie berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

www.kojie.blogspot.com

bekerja dan tinggal di seremban....

Misshy Innz berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

http://innzninety.blogspot.com

tinggal kat tmn college height, sikamat .

study kat uia,gombak ;D

Gen Fujita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Misshy Innz @kojie
Updated. Terima kasih kerana menyertai.

abiey berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hai kita dari sikamat http://jokegurl.blogspot.com

Gen Fujita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@abiey
Updated. Terima kasih kerana menyertai.

kodok berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

from taman warisan puteri sikamat.join http://kodokcorner.blogspot.com/

jUe berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam perkenalan dari baby kiko

http://kikocantex.blogspot.com

kiko lahir di sabah.. tapi telah menetap di negeri sembilan since 1992... kiko sekolah kat s.k methodist (acs) then pergi ke smk puteri kemudian sambung di smk king george..

Gen Fujita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@jUe
@kodok
Updated. Terima kasih atas penyertaan.

ayie berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ayie-fikri.blogspot.com

sekarang duduk dengan family kat taman bukit margosa seremban.. ampangan..

student

sekarang belajar di uitm bandaraya melaka.

Gen Fujita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@ayie
Updated. Terima kasih atas penyertaan.

syAzAnA berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

http://syazberry.blogspot.com

stay kat taman seremban jaya, senwang.

student at UMP, pahang.

Gen Fujita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@syAzAnA
Updated. Terima kasih atas penyertaan.

Harney berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

http://iniblogharney.blogspot.com

tempat tinggal : taman bukit mutiara, temiang

pharmacist hospital tuanku jaafar seremban

Gen Fujita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Harney
Updated. Terima kasih atas penyertaan.

Cik Mira berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

http://www.miraedora.com
bermastatuin di seremban. eh umah mak kat semban. so org semban la kan? kehkeh. tp keja kat kl. ujung minggu mmg balik semban :) lokasi sikamat, taman sri pulai 2. tahu ke tahu? :D

Gen Fujita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Cik Mira
Sri Pulai 2, tahu sangat. :) Updated. Terima kasih atas penyertaan.

Cik Mira berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Gen Fujita oo yeah? ade geng ah kat sembah~ walaweiii~

Gen Fujita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@mira
Yup, memang ramai orang Seremban rupanya. Harap senarai yang ada ni dapat dijadikan kemudahan untuk berkenal-kenalan. :)

ArulchelseA berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

akak den ado duk kek taman kobena..buleh ko join jugak..tp den asal pilah..tp tk duk pilah pun..duk tompek lain..cam no buleh tk ni?hehe

Gen Fujita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@ArulchelseA
Takpe, macam tu pun boleh sebab ada kaitan, asal tak segan mengaku sebagai warga Seremban. Sertakan link ke blog anda.

husna berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kalau saya asal dari Gemas, N9 dan menetap di tg malim, perak, boleh join ker

Gen Fujita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@husna
Jika ada sekurang-kurangnya sikit kaitan dengan Seremban pun, contohnya seperti ada saudara-mara terdekat di Seremban, mungkin boleh dipertimbangkan.

alburnNS berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Salam,
ingin juga raso nak listkan blog ese,
Ese memang orang sinilah, menetap ke Tmn lavender ni, asal Pilah
ini hah blog ese:

http://nsdaily.blogspot.com
http://jambatanbesi.blogspot.com
http://kampongkitchen.com

ni cukuplah kan,

timo kasih

Gen Fujita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@alburnNS
Updated. Terima kasih atas penyertaan.

kotak hitam berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

http://shafiqzainal.blogspot.com/

Family dekat paroi...
Sekarang belajar dekat UniKL

Gen Fujita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@kotak hitam
Updated. Terima kasih atas penyertaan.

saiazuan berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

from senawang.. student uitm arau.. love to lepak area snwng n smban..
i <3 seremban hehe

http://eleventx.blogspot.com/

Gen Fujita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@saiazuan
Updated. Terima kasih atas penyertaan.

Puteri Kasih berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nak tukar alamat "rumah" ..hehe

http://www.puterikasih.com

Gen Fujita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Puteri Kasih
Boleh, no problem.

RerameUngu berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bro gen,
nak tukar alamat rumah jugak

http://www.rerameungu.com

TQ:)

Puteri Kasih berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

thank you bro :D

Gen Fujita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@RerameUngu
Boleh, no problem. Jangan lupa buat redirection kat blog lama ke blog baru.

PELAUNG PULAU berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nak join boleh? dah dok seremban 20 taun..skang da pindah..tapi kampung still kek somban laie..ahahah


http://theaniqin.blogspot.com

Gen Fujita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@PELAUNG PULAU
Boleh, tiada masalah. Terima kasih atas penyertaan.

belogkiter berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

orang melaka tak boleh eh?? hihi

Gen Fujita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@belogkiter
Kalau ada kaitan sikit dengan Seremban pun boleh jugak walaupun duduk Melaka. :)

unclechungho berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya duduk di bandar seri jempol...
luar Seremban... Tapi still in n9..

http://unclechungho.blogspot.com

saiazuan berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hoyeah.. makin ramai ni.. i luv seremban :D

Gen Fujita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@unclechungho
Biasa datang Seremban tak? Kalau ada kaitan sikit pun takpe.

apek poyo berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

http://woghihden.blogspot.com

hah..den muncull mcm otromen..
duk area paroi..
tapi kojo kek melako..

apek poyo berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nampak gayo eh..den tak di teghimo kek sini...apo kan dayo

Gen Fujita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@apek poyo
Updated. Thanks join. Sorry lambat, sibuk sikit. :D

KhalisPhotography berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

As'salamualaikum..

Ni blog saya & selamat berkenalan semua warga Seremban http://khalisphotography.blogspot.com

Nama saya : Norly & Nazri
Lokasi : Nilai, N.Sembilan
Pekerjaan : BSN

Gen Fujita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@KhalisPhotography
Updated. Terima kasih banyak.

Misshy Innz berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

puasa atau raya ni tade gath ke ?
aku ngah fikir nak buat BBQ raya kat PD .
okay tak ? heee ;D

last gath kan dah terlepas ;p

Gen Fujita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Misshy Innz
Menarik idea tu. Kami ada terfikir nak buat majlis berbuka puasa, cuma belum plan betul-betul lagi. Nanti kalau ada confirmation, kami akan maklumkan kepada semua. :)

Irwan berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

http://payabesarpedas.blogspot.com/

kau tau sapa aku. Akulah kuWALI..hahaha

Irwan berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

http://hitamelekit.blogspot.com/

Hahaha. Aku lagi. Aku lahir kat PJ, membesar kat kerinchi, dok kat payabesarpedas dan merantau like no body business..


hehehe

Irwan berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

http://mywifenkids.blogspot.com/

I love my wife and kidss

Irwan berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

http://aderberani.blogspot.com/

Dah lamo idup, poik? Kok dah pueh hidup, marilah sini...den boda an kau ngan boruti ni haaa

Irwan berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

http://akuskizo.blogspot.com

Nilah blog "kepala" kepada semua blog-blog aku di atas tadi...hehehehe..

Kira aku dapat untuk 5 orang punya bahagian tak?

Gen Fujita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Irwan
Ha ha ha... Boleh la.

Irwan berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Bilo buleh claim ni poik? hehehe

Jaimy Azdean berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

http://jaimyaz.blogspot.com

tmpt tinggal: mantin

Gen Fujita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Jaimy Azdean
Updated. Terima kasih.