Seremban Maya mengalu-alukan penglibatan anda. Jika anda berminat untuk menyumbangkan sebarang maklumat terkini, atau muncul di vlog Seremban Maya sebagai tetamu undangan, jangan segan untuk hubungi kami. Hubungi kami terus melalui ruangan komen dan ruangan chat yang disediakan.

Selasa, Ogos 16, 2011

S3EP8 - Berbuka Puasa Di Restoran Sri Aden

Berbuka puasa di Restoran Sri Aden, Taman Warisan Puteri, Seremban.


Lokasi Restoran Sri Aden:
View Seremban in a larger map


Buffet khas Ramadhan:

1) Buffet Ramadhan - Dewasa RM30/orang, kanak-kanak RM15/orang

Ringkasan menu: Sup tulang, sup kambing, bubur lambuk, bubur nasi, tiga menu kerabu, dua menu sambal cicah, satu jenis ikan masin, satu jenis keropok, tiga menu hidangan sejuk (rojak, salad dan sebagainya), lauk-pauk masakan Melayu (satu menu ayam, satu menu daging, satu menu udang, satu menu sotong, satu menu sayur kampung, satu menu cili api, dua menu sayur-sayuran), hidangan set nasi (nasi ayam, nasi tomato, dan sebagainya), hidangan panggang (ikan bakar, ayam), hidangan gerai (lamb chop, chicken chop, roti canai, murtabak, dan lain-lain), hidangan manis-manisan, pelbagai jenis minuman panas dan sejuk.

6 comments:

lagenda berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

slm sbanmaya..klu tak salah mak, x de tanya harga pekej berbuka puasa pd tuan restoran tu ya?? klu ada harga untuk promosi berbuka, lbh cantek kan..

Gen Fujita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@lagenda
Thanks sebab mengingatkan. :)

Restoran tu ada edar pamplet tentang promosi sempena Ramadhan, memang banyak pakej dia. Kalau pakej khas dia ikut set, ada yang dari RM60/meja (1 meja 6 orang), hingga ke RM120/meja. Setiap set tu menu dia lain-lain. Tu kalau pakejlah.

Kalau bufet dia pulak, ada dua jenis:
1)bufet bajet - RM12/orang (RM8 kanak-kanak)
2)bufet biasa - RM30/orang (RM12 kanak-kanak)

Kalau dari segi menu, memang banyak, tapi konsep utama dia Chinese-Thai seafood, termasuk pelbagai jenis masakan makanan laut, ayam, daging dan macam-macam lagi.

Kalau mak berminat nanti kitorang bagi pamplet dia.

lagenda berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

owh..mmg menarik pakej berbuka yg ada kat situ ya. Aritu mmg tercari2 tmpt yg sesuai itk buat majlis berbuka kat seremban tu but kita dah buat kat johhnny je.

MayB next taim leh kita buat apa2 program kat situ plak..niway, thanks jugak yek gen

syahir berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
syahir berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Salam,

Berminat nak cuba sendiri tempat ni. Boleh dapatkan phone number restoran ni tak?

Terima kasih

Gen Fujita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@syahir
No. telefon dia:
06-7610024
017-2710545
019-2151330